Buurt Barista in de Zwijndrechtse Waard

Sinds de Corona periode is de verbinding tussen de buurtbewoners verslechterd en communicatie lijkt steeds moeilijker te worden. Om deze reden hebben wij besloten om de  Buurt Barista te ontwikkelen. Wij willen in wijken en buurten gaan staan met onze unieke Barista tuktuk. Om samen een bakje koffie te drinken, met elkaar in gesprek te gaan. Wij zullen dan ook stimuleren om kleine hulpvragen met ons te delen en zo zullen wij deze aan de jongeren in de wijk of andere bewoners koppelen.
 
Door middel van een bakje koffie zoeken wij nieuwe verbindingen en uitdagingen op. Wil jij ook genieten van een vers bakje koffie met iets lekkers of wil je ons steunen in onze missie? Lees vooral verder op wat voor een manieren je dit kan doen!

Voor en door onze inwoners binnen de Zwijndrechtse Waard

01

Word barista vrijwilliger

02

Steunt u ons ook?

1bdbcc58-60f4-43eb-811a-076b8a31cc27

03

Huur ons in!

8a2353aa-526e-487d-bf3c-f05522a389bf

De Buurt Barista in samenwerking met (sociale) ondernemers

In 2022 zijn wij begonnen met een pilot draaien om op locatie koffie te schenken en hulpvragen op te halen in de buurten binnen onze gemeenten. Dit concept is ontstaan naar aanleiding van actuele probleem- en vraagstukken binnen de gemeenten. Denk aan thema's als armoede, communicatie problemen of (sociale) eenzaamheid. Onze Buurt Barista heeft op verschillende plekken gestaan, wat een groot succes bleek te zijn. Wij hebben deze pilot daarom omgezet naar een business case binnen de werkzaamheden van onze stichting. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners! Heeft u als onderneming een sociale missie die aansluit op onze visie en actuele thema's? Laten we dan vooral samen kijken naar alle mogelijkheden die wij met onze Barista tuktuk te bieden hebben.

Geen sociale missie maar wel vraag naar onze Barista tuktuk?

Huur ons in!

Ook voor het faciliteren van het schenken van koffie en uitdelen van iets lekkers zijn wij in te huren. Heeft u bijvoorbeeld een evenement of wilt u uw personeel op een bankje koffie trakteren? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. We maken vooraf afspraken en leveren een offerte op maat aan. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Sociale samenwerking

Wij zijn geen winstgevend bedrijf. Alle gelden die wij extra verdienen investeren wij in onze jongerencommunity of in uitgestelde kopjes koffie voor mensen met een beperkt tot geen netwerk. Onze vrijwillige jongeren krijgen bij ons de kans om samen te komen en te eten, verder te groeien op persoonlijk en educatief gebied, als dank voor hun inzet in onze maatschappij. Daarnaast willen wij verder bouwen aan het present werken met onze Buurt Barista binnen onze gemeenten. Met uw bijdrage steunt u dus ook hulpvragers en vrijwilligers binnen onze stichting!

Stichting Jong Zwijndrechtsewaard
verstuur