Over stichting JZ

Voor en door jongeren

” Er werd mij gevraagd om een voorwoord te schrijven. Het bleek dat ons bestaan samenvatten in een paar regels best ingewikkeld is. Toch ga ik het proberen! 

 

Het afgelopen jaar hebben we een mooie groei door mogen maken als stichting. Ik gloei regelmatig van trots. Inmiddels bij het schrijven van dit stuk bestaan we 3 jaar en deze week sprak ik een raadslid en die zei: “ik had mijn twijfels na jullie presentatie en had niet verwacht dat jullie dit allemaal zouden bereiken”. Ik zie het als een groot compliment! Ik kijk graag met mijn team naar mogelijkheden en kansen. De mindset is hier altijd belangrijk in. Het denken in mogelijkheden, zien waar kansen liggen en een missie die we hebben te volbrengen. Vrijwilligerswerk en jongeren is een combinatie die niet gebruikelijk is. Hoe? Door projectmatig jongeren in te zetten en tevreden te zijn met de tijd die zij ons gunnen! Het zijn maar liefst meer dan 300 acties het afgelopen jaar die wij hebben opgepakt met jongeren. Jongeren die tuinen hebben opgeknapt of helpen verhuizen. Sommigen bellen elke week met een maatje, halen boodschappen of helpen kinderen met hun huiswerk (taalmaatje).

 

Projecten waar wij vanuit onze stichting mee zijn aangehaakt, zijn vervangende stage opdrachten, het mee-ontwikkelen van Maatschappelijke Diensttijd, aandacht functionaris van programma “Nu Niet Zwanger”, Deelcafé Lunenhof en zo kan ik nog veel meer projecten opnoemen. In onze nieuwsbrief kan je meer lezen over projecten die op dit moment actueel zijn of inmiddels zijn afgerond.

 

Ben je geïnteresseerd geraakt of wil je meer weten? Dan staat onze thee of koffie altijd klaar en gaan wij graag het gesprek aan om te kijken waar wij samenwerking kunnen creëren.” 

Chantal Buster

Oprichtster Stichting Jong Zwijndrechtse Waard

Zwijndrecht, juni 2021

+ 0
PROJECTEN

Slide

Zet je in!

ONZE VRIJWILLIGERS ZORGEN REGELMATIG VOOR EEN LACH OP ANDERMANS GEZICHT(EN)

Vrijwilliger

Stichting Jong Zwijndrechtse Waard

Een klein team dat zich inzet voor de stichting, maatschappij en natuurlijk de jongeren.

TEAM
Slide

Sociale missie

Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor een ander. Wist je dat je zelf achter verborgen talenten komt en jouw eigen doelen ook kan halen? Word vrijwilliger!

GROEI
Slide

Volg ons!

Leer onze vrijwilligers en het team kennen. Houd onze social media in de gaten voor de mooiste ervaringen en onze positieve resultaten.

Social media

Onze stappen naar een sociale maatschappij

1

Sociale cohesie

Verbinding binnen de maatschappij en onze regio is erg belangrijk. De ideale maatschappij ziet iedereen anders voor zich. Maar door ons in te zetten daar waar nodig is, komen we goed in de buurt.

2

Manier van werken

Door de vrijheid en flexibiliteit te bieden aan onze vrijwilligers, blijft vrijwilligerswerk vrijwillig en wordt het geen verplichting. Met een projectmatige aanpak bereiken wij meer dan op basis van een contract.

3

Mogelijkheden creëren

Naast dat wij een open netwerk hebben opgebouwd, bieden wij ook een verdiepingsslag in persoonlijke ontwikkeling en educatie. Zo zijn er voor jongeren in verschillende vormen van leertrajecten binnen Maatschappelijke Dienst Tijd en vrijwilligerswerk. Door middel van activiteiten, ontwikkel jij je op persoonlijk vlak.

4

Hoe wij helpen

Vaak komen vrijwilligers binnen met het doel hulpvragen in te vullen. Echter zit hier vaak ook een eigen hulpvraag of persoonlijk doel achter. Hierdoor biedt en ontvangt de vrijwilliger hulp en ontstaat er daarom een unieke samenwerking.

Benieuwd naar wat wij tot nu toe hebben bereikt?

Volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven van onze recente projecten, openstaande hulpvragen en behaalde resultaten!

Stichting Jong Zwijndrechtsewaard
verstuur